Jak zorganizować przyjęcie w ogrodzie?
Kontakt z przyrodą oraz pobyt na świeżym powietrzu sprzyja temu, aby spędzić czas przy zdrowych posiłkach. To również doskonały sposób na spędzenie miłych chwil z przyjaciółmi wraz z nadejściem cieplejszych i bardziej słonecznych dni. Garden party to coraz popularniejsza forma organizowania różnego rodzaju spotkań firmowych i integracyjnych, które pozwalają na rozmowę w niezobowiązującej atmosferze.
Wybór oraz aranżacja przestrzeni
Najważniejszym elementem, który zadecyduje o powodzeniu garden party, jest przestrzeń. Powinna ona być możliwie duża, bogata w roślinność, ale także dająca duże możliwości aranżacyjne. W środku wybranej przestrzeni powinien zostać umiejscowiony stół. Warto również zastanowić się, czy zależy nam, aby nasze przyjęcie miało motyw przewodni. Będzie to determinowało dobór odpowiednich dekoracji oraz mebli. Inny charakter będą miały ogrodowe meble typu vintage, a stylistyka boho wymaga poszukiwania dekoracji w innych źródłach.
Ochrona w postaci namiotu bankietowego
W przypadku imprez organizowanych pod gołym niebem należy pamiętać o tym, że pogoda może okazać się niezwykle kapryśna. Stąd warto zastanowić się nad wynajmem namiotu bankietowego, który pozwoli schronić się przed deszczem lub wiatrem. To także rozwiązanie, które dobrze organizuje przestrzeń i wyznacza centralny punkt spotkania, szczególnie jeżeli uczestniczy w nim duża liczba osób.
Duży wybór wśród oferty cateringowej
Nie można zapominać o tak istotnym punkcie, jakim jest odpowiednia oferta cateringowa. Podczas komponowania menu, należy zadbać o to, aby dostarczone na przyjęcie posiłki zaspokajały potrzeby wszystkich gości, warto pomyśleć zatem o opcji wegańskiej i wegetariańskiej czy o daniach bezglutenowych. Nie mniej ważna jest odpowiednia temperatura posiłków. Większość firm przygotowujących catering dba o to, aby posiłki były przechowywane i transportowane w odpowiednich warunkach. Można zaufać im także pod względem jakości samych potraw, które nie są już typowo “stołówkowe”, jak bywało to kilkanaście lat temu, ale oferują bogatą ofertę różnych potraw, od tradycyjnych, po egzotyczne oraz kuchnię fusion.